لیست اختراعات آتنا السادات مظلوم
نانو كپسوله كردن اسانس تمشك آبي توسط اينولين وبتاسيكلودكسترين
نانوكپسوله كردن فرايندي براي بسته بندي مواد در مقياس كوچك ( نانو ) مي¬باشد كه حفاظت از تركيبات بيواكتيو نظير ويتامين¬ها، آنتي اكسيدان¬ها، پروتئين¬ها، چربي¬ها و كربوهيدرات¬ها را بر عهده دارد. ريبوفلاوين در پيشگيري و درمان بيماريهايي نظير سردرد ميگرني، آب مرواريد، كم خوني داسي شكل، روماتيسم مفصلي، اسپاسم عضلاني مؤثر و مفيد است؛كه به ميزان زياد درشير و محصولات لبني، جگر، مخمر آبجو، گوشت و تخم مرغ، سبوس گندم، سبزيجات از جمله اسفناج موجود است.نانوكپسوله كردن ريبوفلاوين با كازئين كه به عنوان ناقلين طبيعي نانوكپسولي براي ريزمغذيها (ريبوفلاوين) عمل مي كند، منجر به حفاظت از ريبوفلاوين در مقابل پرتوهاي فرابنفش و افزايش ماندگاري آن مي شود. در اين پژوهش كازئين به عنوان ماده پوشش دهنده و ريبوفلاوين به عنوان هسته استفاده گرديد. جهت تهيه نانو امولسيون¬ از نسبت 1:5، با شدت 24 كيلوهرتز امواج فراصوت و مدت زمان 130 ثانيه استفاده شد. در مرحله بعد قطر ذرات، توسط دستگاه تحليلگر اندازه اندازه¬گيري شد (چارت توليد در پيوست آمده است). نانوامولسيون¬ توسط خشك¬كن انجمادي با دماي C˚120- ، فشار هوا 6 بار و سرعت پمپ rpm 10 خشك شد و پودر توليدي براي انجام آزمايشاتي نظير تعيين راندمان كپسولاسيون و تعيين مرفولوژي توسط ميكروسكوپ الكتروني روبشي و الكتروني انتقالي در دماي C˚4 در يخچال در ظروف مات در دار با روكش آلومينيوم نگهداري شد. در رابطه با مشكل فني لازم به ذكر است كه در صنايع غذايي و دارويي پايداري محصول توليدي به مدت طولاني از اهميت بالايي برخوردار است كه با توجه به اينكه نانوكپسول ها بنا بر خاصيت ريزمولكول بودنشان ومحصور نمودن هسته درون ديواره اين ويژگي را دارند، قادرند تركيبات حساس به نور و حرارت با ارزش تغذيه اي بالا را به مدت طولاني تري نسبت به ماكرو و ميكروكپسول ها حفظ كنند.از اين محصول مي توان در صنايع غذايي(ژله، آبميوه ، لبنيات و... ) و دارويي( شربت، كپسول دارويي ) استفاده نمود.
موارد یافت شده: 2